Give me more data 

Inzichten verkrijgen en efficiëntie behalen door data gedreven werken

Wist je dat…. 

Make-A-Wish Nederland:  

  • Al meer dan 10.000 wensen heeft vervuld 
  • In 2022 meer dan 9 miljoen euro heeft opgehaald aan donaties 
  • Bijna 24.000 donateurs had in boekjaar 2022 
  • Met een groei van ruim 8.000 donateurs, dit aantal is gestegen naar meer dan 32.000 donateurs in boekjaar 2023 
  • 57 mensen hebben meegedaan aan Rope for Hope 2023  
  • 81 bedrijven hebben meegedaan aan een Business Challenge sinds 2022 

Wat een prestatie maar vooral… Wat een data! Hoe daar slim mee om te gaan en hoe het meeste hieruit te halen? Door data gedreven te werk te gaan met behulp van Luc en Patrick van ITsPeople.  

Persoonlijk bijdragen 
Met de start van het partnership in januari 2023 hebben Make-A-Wish en ITsPeople gekeken hoe ITsPeople bij kan dragen en het verschil kan maken. Eén van de kernwaarden van ITsPeople is persoonlijk. Dus in plaats van alleen doneren, wil ITsPeople graag kijken hoe bijdrages nog persoonlijker kunnen worden gemaakt. Zo werd één van de wensvervullers geadopteerd en kwam de vraag of ITsPeople, Make-A-Wish wou helpen met data gedreven werken. Het antwoord van Luc en Patrick was daarop volmondig JA!  

Ilse Helmons (COO) en Miranda Vos (Database Marketeer) van Make-A-Wish willen graag meer inzichten verkrijgen uit de data van Make-A-Wish. Vanuit de datastrategie en gewenste doorontwikkelingen zijn Ilse, Miranda, Patrick en Luc met elkaar om tafel gegaan om te kijken welke vragen met behulp van data kunnen worden beantwoord. 

Effectief budgetten inzetten
Voor Make-A-Wish is het belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen om zoveel mogelijk wensen te kunnen vervullen van kinderen die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Hiervoor is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke wervingsacties succesvol zijn. Zo zijn ze begonnen om te kijken welke type acties in het verleden het meest effectief zijn gebleken. Door hier inzicht in te krijgen, kan naar de toekomst toe beter worden beoordeeld hoe budgetten het beste kunnen worden ingezet. 

In een maandelijkse feedback loop is een PowerBI dashboard ontwikkeld voor de eerste inzichten. In de tussentijd blijven Luc en Patrick verder kijken welke waarde ontsloten kan worden aan data om tot nog betere inzichten te komen. Eén van de belangrijke inzichten is dat de meeste inkomsten uit structurele particuliere donaties komen van €10,-. Iedere donatie groot, klein, structureel, periodiek of eenmalig draagt natuurlijk bij aan het doel om zoveel mogelijk wensen te vervullen! 

Ideale datasets  
Het werken met grote hoeveelheden data brengt altijd uitdagingen met zich mee zoals verschillende databronnen, zuiverhuid van data en de beschikbaarheid van data. De eerste uitdaging was dan ook om datasets te optimaliseren. Denk aan het samenstellen, filteren, opschonen en aan elkaar koppelen van de data. De kwaliteit van datasets is cruciaal om het meeste uit data gedreven werken te halen.  

Wil jij ook bijdragen aan wensen vervullen van levensbedreigend zieke kinderen? Doneer hier. 

Wil je weten hoe Luc & Patrick jou verder kunnen helpen met het meeste halen uit jouw data? Neem contact met ons op via info@itspeople.nl of +31 (0) 30 22 70 954!  

“Het is fijn om te werken met een organisatie die meer wil met hun data. Het is een ander type data (gerelateerd aan geldstromen en personen/organisaties) dan waar ik normaliter mee werk. Het is leuk om kennis te maken met een nieuwe context en te zien wat mogelijk is met dit soort data.”

Patrick Mullenders – Data Consultant