Rope for Hope

Holding on for dear life. Een echte once in a lifetime experience! 

Daar stond hij dan. Boven op het WTC in Amsterdam. Vol in harnas keek hij naar het prachtige uitzicht over de hoofdstad heen. Hij mocht over het hekje heen klimmen en of hij ‘gewoon even wilde gaan hangen’. Dare devil Rico deed mee aan Rope for Hope van Make-A-Wish. Rope for Hope is een challenge waarbij deelnemers van maar liefst 105 meter hoogte van het WTC-Amsterdam abseilen met als doel om zo veel mogelijk geld op te halen voor het vervullen van wensen van kinderen die aan een levensbedreigende ziekte lijden.  

Toen Rico aan zijn omgeving vertelde dat hij van een 105 meter hoog gebouw ging abseilen verklaarde mensen hem bijna voor gek. Zelf zouden zij nóóit zoiets doen. Hoe spannend! Maar Rico is als ervaren boulderaar en klimmer wel gewend aan hoogtes. Toch bouwde de spanning naar de dag zelf langzaam op. Een tikkeltje nerveus, maar vooral met veel enthousiasme vertrok hij richting Amsterdam. 

Lekker hangen 
Hij kon vanaf een afstandje al horen waar hij moest zijn. De vrolijke uptempo muziek kwam hem tegemoet. De DJ zorgde er met zijn draaikunsten voor dat alle deelnemers vast in de stemming kwamen. Iedere 20 minuten ging er een duo naar beneden.  

Rico werd in het harnas gehesen en mocht de lift pakken naar de 22ste verdieping. Na alle safety checks was het moment daar. Of hij ‘gewoon even wilde gaan hangen’. Misschien wel het spannendste moment van de dag! De spanning vervloog gelukkig na een paar seconden en daarna ‘ga je gewoon’. 50 meter boven de grond hoorde Rico hoe hij werd aangemoedigd door de muziek van de DJ en het gejoel van de andere deelnemers. Voordat hij het wist stond hij weer met beide benen op de grond. Wat een ervaring. Zo leuk en zo spannend tegelijk! Het was een mooie dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat waarbij ook AT5 (inclusief cameraploeg) zich van het WTC heeft begeven. Rico mocht nog helpen om de audio en video te testen. Zo maak je nog eens wat mee op een dag.  

Het is een herinnering die hem altijd bij zal blijven. Het heeft namelijk niet alleen een impact op zijn leven maar je levert ook een bijdrage aan een groter goed; het mooier maken van een leven van een ander. Een bijdrage mogen leveren aan het mogelijk maken van wensvervullingen van kinderen die aan een levensbedreigende ziekte lijden is zo speciaal. Zo heeft niet alleen Rico een onvergetelijke dag gehad maar hebben ITsPeople en alle donateurs ook bij kunnen dragen aan een onvergetelijke wensvervulling voor wenskinderen.  

Wil je ook meedoen aan Rope for Hope? Kijk op de website van Make-A-Wish voor meer informatie. 

“Van deze ervaring worden meerdere mensen beter. Dat is gaaf en ik ben dankbaar dat ik hieraan mee heb mogen doen. Ik zou het iedereen aanraden.”

Rico van Leeuwen – Project Manager