Skills by Wishes: The kick-off 

Het worden van een wensvervuller 

30 september 2023 ging de wens van Saar in vervulling. Niet alleen voor haar een onvergetelijke beleving maar ook voor ITsPeople en iedereen die heeft geholpen bij het vervullen van de wens van Saar! Het was heel speciaal om een wensvervulling van A tot Z mee te maken. Make-A-Wish heeft zo veel mooie inspirerende initiatieven voor zowel bedrijven als particulieren. Na de Business Challenge waren wij als ITsPeople onverminderd enthousiast en op zoek naar een volgend avontuur om meerwaarde toe te voegen. Het werd terug naar het klaslokaal om mee te doen aan het traject Skills by Wishes! 

Wat is Skills by Wishes? 
Skills by Wishes is een trainingsprogramma van Make-A-Wish waarbij je wordt opgeleid tot wensenvervuller. Het traject duurt vier maanden met een tijdsinvestering van ongeveer 25 uur. Het lokaal werd niet alleen gevuld door ITsPeople collega’s maar ook door medewerkers van de Rabobank. De groep werd verdeeld in groepjes van vier personen, waarbij iedereen een eigen rol gaat vervullen. Van Creatief tot Organisator en van Netwerker tot Verbinder.  

ITs’er Judith: van creatieveling tot verbinder 
Judith is niet alleen een mega positieve en kleurrijke verschijning maar ook een enorme creatieveling. Ze is onder de indruk van het concept dat Make-A-Wish heeft neergezet. Supersterke marketing, goede naamsbekendheid, een enorme gunfactor en uiteraard een prachtig doel op zich. Ze nam dan ook maar al te graag een kijkje achter de schermen door mee te doen aan Skills by Wishes. Normaliter zou ze de rol Creatief vervullen omdat dat het dichts bij haar ligt. Juist voor dit traject heeft ze ervoor gekozen om zich buiten haar comfortzone te begeven en voor de rol Verbinder te gaan. In de rol van Verbinder ben je de contactpersoon tussen het wensenkind met gezin en het team dat de wens gaat vervullen. De verbinding vinden en houden ligt Judith goed. De uitdaging zit ‘m vooral in omgaan met de emotionele rollercoaster die dit traject met zich meebrengt en het loslaten van je eigen perspectief.  

Hoe ziet een wish journey eruit?  
Een wish journey is het beleven van het begin tot het einde van de liefste wens met als hoogtepunt de wensvervulling zelf. Het toeleven naar de ervaring en de nabeleving om de herinnering zo lang mogelijk vast te houden horen hier natuurlijk ook bij! De weg er naartoe kan bijvoorbeeld een advent kalender zijn waarbij tot de dag van de wens een vakje opengemaakt kan worden met een hint of een cadeautje. De nabeleving kan bijvoorbeeld in de vorm van een fotoboek of film zijn. Het ultieme doel is dat het wenskind even uit “de wereld van ziek zijn” is en de allerliefste wens beleeft. 

Wish designing: de liefste wens, op het juiste moment, met de juiste ingrediënten  
De Skills by Wishes kick-off heeft plaatsgevonden en Judith gaat met haar team aan de slag om een onvergetelijke wensvervulling te creëren. In het ontwerpen van de wens (wish designing), worden alle rollen binnen het programma Skills by Wishes gecombineerd om tot de best mogelijk liefste wens te komen. Het begint met een creatief idee wat vervolgens getoetst wordt met alle betrokken partijen zoals bedrijven, de ouders en waar mogelijk het wenskind zelf. Gedurende het proces wordt veel geschakeld en veranderd om tot de liefste wens, op het juiste moment, met de juiste ingrediënten te komen.  

Judith en haar team gaan ervoor om de allerliefste wens zo goed mogelijk op te halen en vervolgens te vertalen zodat er een fantastische wensvervulling gecreëerd kan worden. Hier ontstaat vervolgens zo’n fijne onuitwisbare herinnering uit dat de ziekte en alles wat daarbij komt kijken, zo lang mogelijk niet de hoofdrol speelt in de beleving van het kind. 

Wil jij met jouw bedrijf ook meedoen aan Skills by Wishes? Schrijf je hier in! 

“Het ultieme doel is dat het wenskind even uit “de wereld van ziek zijn” is en de allerliefste wens beleeft.” 

Judith Huis in ‘t Veld – Project Manager